Учени от БАН най-после признаха: ракията е лечебна

Любимата ни ракия доказано лекува всякакви страдания. Разбира се, количествата не трябва да са повече от 70-100 грама. Наши учени, заедно с професори от Дания и Швейцария направиха откритие, че ракийката може да лекува болести или временни неразположения. Това става благодарение на нейните съставки, които оказват полезно въздействие на някои органи в човека. Но както лекарствата, така и с ракията не трябва да се превишава препоръчителната доза.

Ако случайно си позволите да пиете повече от препоръчителния грамаж, следващия ден не трябва въобще да я консумирате. При злоупотреба ефектът ще е точно обратен и вместо лечебна цел, предозирането ще ви донесе други неприятни заболявания и болежки.
А ето и пълен списък на болестите, които ракията лекува, приложена правилно и в малки количества:

1. Подпомага метаболизма

Ако страдате от стомашно неразположение, няма нищо лошо да изриете една малка ракиена чашка, но да не превишавате 70 грама от течността. Това ще подпомогне на метаболизма, храносмилането ще се подобри. Факт е, че чрез така желаната течност хранителните съставки се усвояват доста по-добре.

2. Помага на бронхитите и простудата

Една хубава ракиена рецепта и веднага ще се почувствате, все едно сте взели някое ободряващо лекарство. Отделете половин шише ракия и в него сипете десет зърна карамфил, предварително счукани. Добавете пет грама нишадър, десет грама стрита медицинска дъвка и пет грама боров терпентин. Цялата смес разбъркайте добре, след което я оставете някъде без светлина. Намерете прохладно място – най-добре мазе и я дръжте там десетина дни. Когато я извадите, вземете цедка, прецедете я и приемайте по една супена лъжица всекидневно, преди да ядете. Ще се почувствате вълшебно!

3. Разтривки с ракия

Ако сте настинали, имате хрема, кашляте отсипете двеста милилитра ракия и разтворете в нея два аспирина. Намерете хубав мек парцал и сипете върху него от сместа. Втривайте в тялото си навсякъде, докато се загреете приятно. Ако нямате под ръка аспирин, сухият камфор върши същата работа. След разтриващия масаж се завийте с вълнени одеяла, за да се изпотите и да изкарате вируса.

4. При киселини в стомаха

Нервният стомах е все по-често явление. Падна и възрастовата граница, при която се получават неприятните киселини. Неправилното и бързо хранене, храненето пред телефон или компютър също оказват негативно влияние на стомашните киселини. Ракията може да облекчи страданието ви. За тази цел отново отсипете половинка ракия и смесете със 150 грама черни боровинки. Дръжте сместа десет дни, след това прецедете. Пийте преди храна около 30 милилитра, когато имате оплаквания от киселини.

5. При язва

Ако искате да лекувате болезнена язва, рецептата е следната: Намерете цвят от звъниче, може и жълт кантарион. В цял литър ракия ги смесете и оставете една седмица. След това изцедете и пийте около 30 милилитра преди хранене.

6. При ставни болежки, артрит и ошипяване

С възрастта тези оплаквания се засилват, затова ви съветваме да си купите растение, което се казва репей и го накиснете в домашна силна на градус ракия. Нанесете със свинска мас по болните места. Това се прави за предпазване на кожата от изгаряне. Завийте всичко с найлонов плик, като използвате вълнен шал около него.
Сега е сезонът на кестените, ако ги накиснете в любимата ни ракия, те също помагат на подобни заболявания. Начукайте кестените и ги добавете до еднолитрова бутилка с широко гърло. Оставете всичко да отлежи в продължение на месец и след това си правете компреси, където имате оплаквания.

7. Ако страдате от подагра

Много неприятна болест, за която също има лек. Десен карамфилови зърна се смесват с половинка ракия. Оставя се, докато видите, че всичко е разтворено добре и си правите компреси по болните участъци.

8. Болка в зъбите и венците

Ако ви заболи зъб или имате проблеми с венците, гъргарата с ракия ще ви избави. Жабуркането ще облекчи симптомите и ще подобри състоянието на венците.

9. За лечение на безплодие

Изпитана рецепта, която дава надежда за безплодието: нужни са ви 300 грама ракия, 300 милилитра зехтинче, 300 милиграма обикновена захар, десет грапа предварително счукани зърна карамфил. Добавете и по 1- грама челен пипер и канела. Всичко се омешва. Сместа се пие от мъжа и жената, една лъжичка преди сън. Опитайте, при доста хора това работи. Любимата ни ракия не само е вкусна, но се оказва и важно лекарство.

Коментари