Зловещо: Учените назоваха датата, на която човечеството ще изчезне

Напоследък учените правят всичко възможно, за да изчислят в кой момент ще изчезне цялото човечество. Някои са на мнение, че това ще стане буквално след няколко десетилетия, други клонят към милиарди години. А изследователи от Британския университет с помощта на наблюдения и изчисления разкриха, че човечеството ще изчезне след 250 милиона години и причината за това ще бъде Слънцето. С изключение на това, че животните и птиците ще бъдат първите, които ще напуснат този свят.

"В крайна сметка целият живот ще загине в буйно парно, след като след няколко милиарда години погълнатата слънчева радиация надхвърли емисиите на топлинна радиация. Въпреки това условията, които ще направят Земята неподходяща за бозайниците, може да настъпят по-рано поради дългосрочни процеси, свързани с движението на плочите", пишат учените в списание Nature Geoscience.

Според версията на изследователите всички континенти ще се слеят в един, наречен Пангея Ултима. Предвижданията за нейната форма се различават, но експертите са съгласни с едно - континентите ще се обединят в гореща, суха и практически необитаема маса. Такъв свят - обобщава Фарнсуърт - е неподходящ за хората. Хората могат да оцелеят само ако създадат за себе си среда с контролиран климат и възпроизводими ресурси. Но това все още е малко повече от научна фантастика.

Коментари