Благодарение на смартфона 2-годишно момиченце успяло да спаси майка си от гибел

Двегодишно момиченце спасило майка си, след като отблокирало телефона й и се обадило на бърза помощ, когато тя загубила съзнание вкъщи.
Когато 28-годишната Саманта Мейзен припаднала в кухнята си, малката София не се смутила. Тя грабнала смартфона на майка си Huawei и го отключила чрез скенера за пръстови отпечатъци, използвайки пръста на майка си.

След това София отворила месинджъра във фейсбук и избрала снимката на баба си, за да й се обади

Баба й Деби Бейкър била на 250 км от тях в друг град. След като вдигнала телефона, тя попитала София къде е майка й.
Момичето каза, че на майка й е „лошо“ и Деби поиска да покаже майка си на телефона. Когато София показала майка си да лежи на пода с лицето надолу, Деби веднага се обадила на спешната помощ.

София и нейният 4-годишен брат Итън, който „истерично“ реагирал на припадането на майка си, заедно донесли одеяло и възглавница. Те седяли до нея, докато пристигне линейката.
Саманта била откарана в болница, където лекарите установили че дехидратация, причинена от стомашна инфекция, е довела до припадъка.

Тя се възстановила напълно и вече се завърнала у дома, където София не я оставя нито педя сама. Саманта, която наскоро роди най-малкия си син Финли, казва, че София сигурно е дочула как тя е учила Итън как да се държи в извънредни ситуации: „София винаги е била грижовна, идва и ме прегръща, пита ме какво да ми донесе, грижи се за брат си Финли. По-скоро бих предположила, че Итън ще ми помогне, защото го научих. „Никога не съм мислил, че тя ще чуе и ще разбере какво казвам на брат й!“

Тази поучителна история показва, че днешните деца са доста съобразителни и умни и понякога не е правилно да ги лишаваме напълно от новите технологии. Разбира се, не бива да се прекалява с телефона, компютъра, таблета и телевизора, защото така детето би се превъзбудило. Но един час на ден няма да навреди особено много на детето, особоено ако ползва устройството с познавателна цел.

Коментари